Akciğer vücudumuzun oksijen gereksinimini sağlayan, solunum sistemi organıdır. Her organ gibi akciğer de birçok hücreden oluşur.
Böbrek, kanı temizleyerek toksik maddeleri idrar haline getirir. Böbrek hücreli kanser, böbrek kanserlerinin en sık rastlanan türüdür.
Farklı insanlar farklı belirtiler görülebilir. Bazı kişilerde hiçbir belirti veya semptom görülmez.
Sindirim sistemi (Gastrointestinal sistem) yemek borusu, mide, bağırsaklar, pankreas, safra kesesi ve karaciğerden meydana gelir.
Lenf sisteminden köken alan habis bir hastalıktır. Hodgkin ve Non-Hodgkin lenfoma olmak üzere 2 ana gruba ayrılır.
Melanom, cilde ten rengi veya kahverengi rengini veren melanosit hücrelerinin kontrolden çıkması ile gelişen bir cilt kanseri türüdür.
Meme kanserinin en yaygın belirtisi memede ağrısız bir kitlenin hissedilmesidir. Ancak, hastaların %10 kadarı, kitle olmaksızın ağrı hissetmektedir.
Mesane idrarı depolayan organdır. Mesane kanseri her yaşta olabileceği gibi genellikle yaşlı erişkinleri etkiler.
Prostat kanseri, prostat dokularında kanser hücrelerin oluşması ile ortaya çıkar. Prostat kanseri, prostat bezindeki hücrelerin kontrol dışında büyümesiyle başlar.
Serviks (rahim ağzı) kanseri, rahmin vajinaya açılan ve doğum esnasında genişleyen alt kısmının (serviks) kanseridir.
Rahim kanseri, en sık rahmin iç tabakasını oluşturan endometrium tabakasından gelişmektedir. Bu tabaka her adet dönemi değişikliğe uğrar.
Beyin veya omurilik ile ilgili yapıların doğrudan kendisinden kaynaklanan, yani başka bir organ kanserinden yayılımla oluşmayan tümörlerdir.
Yumurtalık (Over) Kanseri, yumurtalık, fallop tüpü veya peritondaki anormal hücrelerin kontrolsüz bir şekilde büyümesiyle ortaya çıkar.